Service lokaal

Ladies’ Circle Het Brabantse Hart is een serviceclub. We zetten ons in voor goede doelen. Dit doen we op verschillende manieren.

We steunen lokale goede doelen financieel. We halen hiervoor geld op door toffe acties op te zetten. We organiseren (dans)feesten, verkopen wijn en regelmatig hebben we acties die passen bij de tijd van het jaar, bijvoorbeeld een paasactie.

Daarnaast steken we graag onze handen uit de mouwen. Zo knapten we de spreekkamers van een multicultureel centrum op en hielpen we mee om een mooie avond te organiseren voor members van Quiet Tilburg. We zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten: het Nationaal Service Project.

Ook Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, kiest elke 2 jaar een goed doel, waar Ladies’ Circles wereldwijd zich voor inzetten. In onderstaande banners zie je welke goede doelen de komende jaren gesteund worden.

Lokaal Serviceproject: Sterk Huis

Bij Sterk Huis helpen ze mensen bij een lastige of bedreigende (thuis)situatie of door een moeilijke periode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of seksueel misbruik.

Sterk Huis biedt een warme en veilige omgeving waar je terecht kunt met opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Een omgeving waar je in tijden van crisis tot rust kunt komen en waar je samen met de begeleiders kunt bouwen aan een veilig en zelfstandig leven.

Sterk Huis biedt niet alleen opvang en behandeling bij complexe problemen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling, maar wil ook eerder signaleren en voorkomen dat het uit de hand loopt.

Met Ladies’ Circle Tilburg steunen wij in 2022/2023 Sterk Huis. Door onze acties hopen we een mooi bedrag op te halen om hen te kunnen ondersteunen.

Elke twee jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken.

Op de Algemene Ledenvergadering is Huntington gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2022-2024.

Nationaal Serviceproject: Huntington

Op de landelijke vergadering op 28 mei 2022 is Huntington gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2022 – 2024. Als Ladies’ Circle Nederland gaan wij ons hard maken om €400.000 op te halen. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor gezinnen – die te maken krijgen met Huntington –  mogelijk maken in samenwerking met Vereniging van Huntington. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel in samenwerking met Campagneteam Huntington, iets dat hard nodig is aangezien er op dit moment nog geen geneesmiddel is voor deze slopende ziekte.

De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad

Internationaal Serviceproject: JoodESPOIR

In de periode 2021- 2023 ondersteunt Ladies’ Circle International het project JoodESPOIR in Marokko. JoodESPOIR richt zich op het bouwen van een centrum waar daklozen met een drugsverslaving opgevangen zullen worden. Deze daklozen zullen een afkickprogramma volgen en worden geholpen om de juist identificatiedocumenten te verkrijgen. Daarnaast worden ze gecoacht om meer zelfvertrouwen te krijgen en ze worden begeleid bij het zoeken naar werk. Dit programma richt zich op daklozen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar voor een periode van 6 maanden.

Voor meer informatie: http://jood.ma/

In de periode 2022 – 2023 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Jood Espoir” in Marokko.