Overslaan en naar de inhoud gaan

Service projecten

 • Football Memories

  Dit project loopt van 2018 tot 2019
  Voetbal kan een verbindende rol spelen voor kwetsbare doelgroepen. Zo ook voor ouderen die de aansluiting met de samenleving dreigen te verliezen. Het project Football Memories van Willem II betrokken richt zich op oudere mannen die kampen met eenzaamheid, afzondering en/of (beginnende) dementie. In diverse bijeenkomsten halen zij onder deskundige begeleiding voetbalherinneringen op.
 • Quiet Tiburg

  Dit project loopt van 2018 tot 2019
  Ondanks de welvaart én de aantrekkende economie leven naar schatting 1,4 miljoen mensen in Nederland in armoede. Voedselbanken zijn – helaas – voor velen onmisbaar. Chronisch geldgebrek leidt tot minder kansen voor volwassenen én hun kinderen, sociaal isolement ligt op de loer. Quiet wil armoede verzachten en al doende dat sociaal isolement voorkomen of doorbreken.
 • Taalnetwerk Tilburg

  Dit project loopt van 2016 tot 2017
  Het Taalnetwerk is een gezamenlijk project van de Bibliotheek Midden-Brabant, School voor educatie en inburgering van ROC Tilburg, ContourdeTwern en MST en wordt ondersteund door Stichting Lezen en Schrijven. Zij zetten zich gezamenlijk in om de ruim 20.000 laaggeletterden in Tilburg te helpen om taal-, digitaal- en rekenvaardiger te worden.

Onze vorige projecten

Hieronder kun je de projecten bekijken die wij in het verleden hebben gedaan.